فراخكنتاكى-طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة-وصفات طبخ
فراخكنتاكى-طريقةعملفراخكنتاكىالمقرمشة-وصفاتطبخ
فراخ كنتاكى-طريقة عمل فراخكنتاكى المقرمشة-وصفات طبخ
المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطارومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعقخل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيقالعادى)
- دقيق عادى
الطريقة:
اجيب الفرخةواغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها
-بعد كده تحطى الكسبرةالناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فىاناء
وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيداوتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )
- تانى يو مبقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملحوفلفل
تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولاوبعدين البيض واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليهامقرمشة )
وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ماتنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )
هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية